Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Edit: Magneettikuvauksessa kävi 488 henkilöä.

 

Aika magneettikuvaukseen varataan itse.

 

Ensisijainen kuvauspaikka on Cityterveys oy, Fredrikinkatu 48, Kampin metroaseman vieressä, Tennispalatsin elokuvateattereita vastapäätä. Muita kuvauspisteitä ovat Hämeenlinna, Hyvinkää, Jyväskylä, Kajaani, Kotka, Kouvola, Lahti, Oulu, Rauma, Tampere, Tornio, Turku.  http://cityterveys.fi

Puhelinnumero ajanvarauskeskukseen on 010 326 3260

Soita ajanvarauskeskukseen. Ma - ti saattaa keskus olla ruuhkainen. Kerro, että osallistut koputus-tutkimukseen. Ajanvarauskeskuksella on nimilista, he saattavat tarkistaa sotun. Sopikaa sinulle sopiva aika (arkisin 8-21, viikonloppuisin 9-18).

Tutkimukseen mentäessä on oltava mukana kuvallinen henkilöllisyystodistus.
Yleensä metalliesineet, esimerkiksi luunaulat EIVÄT estä kuvausta. Mikäli sinulla on esimerkiksi luunmurtuman hoitoon käytettyjä ruuveja, KYSY ovatko ne este.

Kuvaus on tietenkin maksuton. Saat kuvat itsellesi CD-levyllä. Laita CD kotiarkistoon. Röntgenlääkäri katsoo tutkimustuloksen, mutta lausuntoa ei tehdä.  On erittäin epätodennäköistä, että ajankohtaisia poikkeavuuksia löytyy. Sellaisessa tapauksessa otetaan heti yhteyttä. Jos ehdit käydä magneettikuvauksessa ennen kuin tapaat neurologin, on mahdollista tarkastella kuvia vastaanotolla. 

Kuvaus kestää noin 14 minuuttia, asetteluineen kuluu yhteensä 20 minuuttia. Ennakkovalmistelua (paastoamista, lääketaukoa) ei tarvita, mutta voimakkaat meikkaukset voidaan pyytää pesemään pois, koska joissakin väreissä on metallihiukkasia. Ne eivät ole vaarallisia, mutta pilaisivat kuvat. Korut ja muut metalliesineet jätetään lukittuun puhuhuoneeseen. Myös tatuoinneista saatetaan keskustella. Koneen tunneli EI ole erityisen ahdas, ympäristöön on yhteys ja mukaan saa "paniikkinappulan". Kone on äänekäs ja sen takia pidetään kuulosuojaimia.

 

HUS:n potilasohje magneettikuvauksiin

Suomenkielinen artikkeli magneettikuvauksesta

Wikipedian magneettikuvausartikkeliin (englanninkielinen)

Magneettikuvauksella saadaan tarkkoja kuvia aivojen rakenteesta, vaurioista ja toiminnasta.Magneettikuvauksella saadaan tarkkoja kuvia aivojen rakenteesta, vaurioista ja toiminnasta.